top of page
Bodrogi.JPG

Ének kurzus  Bodrogi Éva

 

Az idei ének kurzuson a barokk, klasszikus, rokokó vokális szóló repertoár mellett a kamara éneklés kerül fókuszba. Különös figyelmet szentelünk a duettben, illetve kamara csoportban magukat szívesen kipróbáló jelentkezőknek, akik örömmel fedezik fel a közös éneklés titkát. Madrigálokat, motettákat, canzonettákat, frottolákat, duetteket, tercetteket tűzünk repertoárra, például Dufay, Machaut, Palestrina, Monteverdi, Handel, Purcell, Haydn vagy akár Johann Christian Bach műveit. A szóló vokális anyaggal való munka során a különböző billentyűs hangszerek mellett való különböző hangképzési, hangszínbeli, telítettségi differenciákra térünk ki. A kurzus előnye, hogy többfajta billentyűs hangszer áll rendelkezésre, így a hallgatók legalább háromféle hangszer mellett élvezhetik a billentyűs hangszerrel kísért dalok éneklését.

Bodrogi Éva a londoni Guildhall School of Music and Drama Zeneakadémián szerezte meg előadó-művészi diplomáját Susan McCulloch, Emma Kirkby és Nancy Argenta tanítványaként, majd Magyarországon művész -tanár diplomát kapott Schultz Katalintól.

Együtt dolgozott többek között William Christie-vel, 

Christian Cirnyn-nel, David Roblou-val, Cathrine McCintosh-sal, Héja Domonkossal, Németh Pállal, Tihanyi Lászlóval, Kamp Salamonnal, Rohmann Imrével, Strausz Kálmánnal, Hollerung Gáborral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–Szász Kamaraszimfonikusokkal, Musica Antiqua Austria-val, az Ensemble Philipp-el, az Erdődy Kamarazenekarral, a Solamente Naturalival a Savaria Baroque-kal, az Aurae Musicale-val, a La Tempesta barokk együttessel, és a Balti Államok Kortárs Zenekarával.

Koncertezett többek között az Ax-An-Provance Fesztiválon, a Brno-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a Bath-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a „Silent Festival”-on Finnországban, a Pentecost, -és a Perla Musica Early Music Festival-on.

Több cd-felvételt készített a Naxos, a Hungaroton, a Gryllus, és a Harmonia Mundi Kiadó számára. A Hummel műveket tartalmazó album, melyet Héja Domonkossal készített, a „Choc” kitüntető címet kapta a „Le Monde de le Musique” francia szaklaptól.

A Budapesti Fesztivál Zenekar barokk együttesének gyakori szólistája.

A barokk és klasszikus kor speciális előadása mellett zenei élete másik pillére a kortárs zenéhez kapcsolódik. A főként Kurtág György műveit megszólaltató, Csalog Gábor és Kemenes András vezette Ludium Együttes, a Horváth Balázs vezette Thrensemble Együttes gyakori meghívott énekes előadója, a magyar kortárs szerzők műveit fókuszba helyező The Barefoot Musicians alapitó tagja. Számos dal illetve kamaramű íródott számára.

bottom of page