Bodrogi.JPG

Ének kurzus  Bodrogi Éva

 

A kurzus a csembaló és klavikord kíséretes dalok speciális előadására koncentrál, a kora barokk, barokk, klasszikus és koraromantikus időszak dalaira fókuszálva, különös tekintettel a különböző hangszerek melletti különböző technikát igénylő éneklés művészetére. A kurzus témája a lant daloknál indul, Frescobaldi, Rossi, Caccini, később Haydn, Mozart, Beethoven dalait érintve egészen a Schuberti korszakig jut el.

Bodrogi Éva a londoni Guildhall School of Music and Drama Zeneakadémián szerezte meg előadó-művészi diplomáját Susan McCulloch, Emma Kirkby és Nancy Argenta tanítványaként, majd Magyarországon művész -tanár diplomát kapott Schultz Katalintól.

Együtt dolgozott többek között William Christie-vel, Christian Cirnyn-nel, David Roblou-val, Cathrine McCintosh-sal, Héja Domonkossal, Németh Pállal, Tihanyi Lászlóval, Kamp Salamonnal, Rohmann Imrével, Strausz Kálmánnal, Hollerung Gáborral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–

Szász Kamaraszimfonikusokkal, Musica Antiqua Austria-val, az Ensemble Philipp-el, az Erdődy Kamarazenekarral, a Solamente Naturalival a Savaria Baroque-kal, az Aurae Musicale-val, a La Tempesta barokk együttessel, és a Balti Államok Kortárs Zenekarával.

Koncertezett többek között az Ax-An-Provance Fesztiválon, a Brno-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a Bath-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a „Silent Festival”-on Finnországban, a Pentecost, -és a Perla Musica Early Music Festival-on.

Több cd-felvételt készített a Naxos, a Hungaroton, a Gryllus, és a Harmonia Mundi Kiadó számára. A Hummel műveket tartalmazó album, melyet Héja Domonkossal készített, a „Choc” kitüntető címet kapta a „Le Monde de le Musique” francia szaklaptól.

A Budapesti Fesztivál Zenekar barokk együttesének gyakori szólistája.

A barokk és klasszikus kor speciális előadása mellett zenei élete másik pillére a kortárs zenéhez kapcsolódik. A főként Kurtág György műveit megszólaltató, Csalog Gábor és Kemenes András vezette Ludium Együttes, a Horváth Balázs vezette Thrensemble Együttes gyakori meghívott énekes előadója, a magyar kortárs szerzők műveit fókuszba helyező The Barefoot Musicians alapitó tagja. Számos dal illetve kamaramű íródott számára.